هارنس چیست و انواع هارنس
هارنس چیست و انواع هارنس – ایمنی
یکی از مباحث بسیار مهم در بحث ایمنی صنعتی و بهداشت حرفه ای بحث جالب و شیرین و در عین حال حساس ایمنی کار در ارتفاع می باشد. و یکی از مواردی که در بحث ایمنی کار در ارتفاع به نظر می رسد هارنس و کمربند ایمنی می باشد.
در این پست می خواهیم برای شما بگیم که هارنس چسیت و انواع هارنس کدام اند؟
هارنس یا باه لاتین Harness به مجموعه ای از تسمه ها گفته می شود که با نظم به هم متصل شده اند و یکی از پرکاربردترین وسیله های کار در ارتفاع می باشد که جان افراد را در حوادث کار در ارتفاع نجات می دهد.
هارنس یا حمایل بند در واقع به عنوان کمربندهای ایمنی نیز شناخته می شوند و همان گونه که گفتیم این وسیله یکی از پرکاربردترین وسایل ایمنی کار در ارتفاع می باشد. با ما باشید با ادامه بحث و پست هارنس چیست؟
اجزاء تشکیل دهنده هارنس:
در ادامه بحث هارنس چیست باید بدانیم که در طراحی و ساخت یک هارنس طبیعتا ابزار و قطعاتی به کار رفته است که هر کدام وظیفه ای خاص را بر عهده گرفته اند که در کل همگی وظیفه ی نهائی را تکمیل می کنند. البته اجزای تشکیل دهنده هارنس ها بسته به شرکت های تولید کننده شاید تفاوت هائی بسیار جزئی باهم داشته باشند. اما همگی باید وظیفه و کار اصلی را کامل کنند و از استانداردهای مربوطه و موجود در این زمینه طبعیت کنند.
هارنس چیست؟ و مهم ترین اجزاء تشکیل دهنده یک هارنس:
- حلقه پا Leg Loop
- حلقه ابزار هارنس
- سگک یا Buckles
- حلقه بالاکشی یا Haul Loop
- حلقه حمایت Belay Loop
- نقاط اتصال یا Tie – in points
- نوار کشی یا Rise/elastic
ادامه بحث پست هارنس چیست.
سگک یا Buckles:
سگک معمولا در کنار حلقه قرار خواهد گرفت و ازیک یا دو بخش فلزی درست شده است. در هر هارنس حداقل باید یک سگک وجود داشته باشد تا برای تنظیم هارنس بتوان از آن استفاده کرد.
حلقه بالاکشی یا Haul Loop:
برای اتصال طناب دوم در هارنس از حلقه بالاکشی استفاده می شود و در تمام مدل های هارنس در قسمت پشت هارنس قرار دارد. نکته مهم این است که از این حلقه به هیچ عنوان نباید برای حمل بار و ابزار و … استفاده شود. هم چنین باید بدانیم که نباید از این حلقه برای فرود استفاده کنیم. در ادامه مقاله هارنس چیست با ما همراه باشید
حلقه حمایت یا Bealay Loop:
در یک هارنس محکم ترین بخش حلقه حمایت هارنس است. در هنگام فرود کارابین پیچ را به این حلقه متصل خواهند نمود. فقط نکته مهم در این بخش این است که تسمه و طناب نباید به هیچ عنوان به حلقه فرود متصل شوند.
نقاط اتصال یا Tie – in points:
نقاط اتصال در هارنس ها شامل دو نقطه هستند که حلقه فرود را به بدنه هارنس ها متصل می کنند. طناب تا تسمه باید به این دو نقطه متصل گردد و نقطه شکست این نقاط بین 1200 الی 1400 کیلوگرم است.
توجه کنید که در هنگام فرود نباید از این نقاط با اتصال کرابیت استفاده کنید. چون این کار باعث ضعیف شدن قدرت کارابین خواهد شد.
نوار کشی یا Rise/Elastic بعنوان آخرین بخش از یک هارنس در مقاله هارنس چیست؟
نوارهای کشی تسمه هائی هستند که در بین دو حلقه پا و کمربند قرار خواهند گرفت. طول تسمه ها طبیعتا باید برای اپراتور قابل تنظیم باشد. در مدل های دراپ سیت، تسمه ها قابلیت جدا کردن را از کمربند دارند.
لنیارد چیست؟
لنیارد مجموعه ای است از طناب و قفل که از یک سمت به قلاب هارنس و از سمت دیگر به یک تکیه گاه امن متصل می شود. لنیارد نیز مانند سایر تجهیزات ایمنی خود دارای انواع مختلفی می باشد مانند لنیار قلاب بزرگ، لنیارد دو قلابه، لنیارد جاذب انژری و لنیارد موقعیت گیری. دقت کنید که لنیارد باید دارای مقاومت بالائی باشد و حداقل تا مزن 2000 کیلوگرم را تحمل کند و از شدت آسیب های ناشی از سقوط بکاهد.
در ادامه بحث (هارنس چیست و انواع هارنس) با هم فیلم آموزشی نحوه استفاده از هارنس دو لنیارده را ببینیم.
انواع هارنس کدام اند؟
- هارنس ایمنی (Safety Harness)
- هارنس سیمبانی
- هارنس کار در ارتفاع
- هارنس کوهنوردی
- هارنس فول بادی
- هارنس کودکان
- هارنس حیوانات خانگی
- هارنس زنانه
هارنس ایمنی (Safety Harness)
هارنس های ایمنی، بسیار ساده هستند و فقط دارای تعدادی تسمه برزنتی می باشند که این تسمه ها در پشت بدن و بین دو کتف، توسط طناب و قفل به همدیگر متصل خواهند شد. و همان گونه که در بالا در بحث لنیارد اشاره کردیم به مجموع طناب و قفل، لنیارد گفته می شود. در بحث هارنس چیست باید به شما بگوئیم که طول استاندارد طناب لنیارد 1.5 متر است و به هنگام سقوط فرد را در هوا معلق نگه خواهد داشت.
در واقع لنیاردها به هنگام حرکت در کناره یک سازه کاربرد دارند و برای اپراتور یک اتصال ایمن را فراهم خواهند کرد. و این حالت موجب حرکت آزادنه برای فرد میشود و احتمال سقوط را بسیار کاهش می دهد. شوک گیر یا جاذب های استفاده شده در لنیاردها باعث جلوگیری از وارد شدن ضربه سنگین به کمر و ستون مهره میشود و قطعا شدت ضربه وارده را کاهش می دهند.
هارنس سیمبانی در ادامه مقاله هارنس چیست؟
این نوع از هارنس را با نام هارنس اداره برقی هم می شناسند و در واقع ظاهری همانند کمربند شلوار دارد. این هارنس به کمر فرد و ستونی که بر روی آن کار را انجام می دهد، بسته خواهد شد. این نوع کمربند ایمنی جهت استفاده افرادی که در دکل های برق و مخابراتی در حال فعالیت هستند بسیار کاربرد دارد.
هارنس کار در ارتفاع:
این نوع از هارنس همانگونه که از نامش مشخص و معلوم است جهت استفاده در ارتفاعات گوناگون و جهت ایمنی افراد استفاده می شود. این ابزار ایمنی در موقعیت هائی مانند کوهنوردی، چتربازی و … کاربرد دارد. لازم به ذکر است که افرادی که از این نوع هارنس استفاده می کنند می توانند به آن ابزار آلات مورد نیاز کوهنوردی را متصل کنند.
هم چنین بهتر است بدانم که در این نوع از کمربندهای ایمنی از قلاب هائی استفاده می شود. این قلاب ها در قسمت جلوی بدن، پشت بدن و هم چنین قسمت های کناری بدن قرار خواهند گرفت. استفاده از این قلاب ها، ایمنی کار را افزایش می دهند.
هارنس کوهنوردی یکی دیگری از انواع هارنس در ادامه مطلب هارنس چیست.
هارنس های کوهنوردی در موقعیت های کوهنوردی بسیار کاربرد دارد و علاوه بر کتف و ران، در کمر نیز دارای تسمه و تشک ضربه گیر می باشد. استفاده از ایم ابزار ایمنی بسیار راحت است. این نوع از کمربند ایمنی با ساختاری نرم و راحت برای افراد طراحی می شود. مثلا این راحتی در هارنس های کوهنوردی پتزل بسیار مشهود است.
کارکرد این نوع از کمربند های ایمنی به گونه ای است که وزن بدن افراد را میان کمربند و حلقه های موجود، به پا وصل می کند تا فشار به طور یکسانی تقسیم شود. این نوع کمربند ایمن بجز کارایی در کوهنوردی و صخره نوردی در عملیات نجات، مانند امداد در چاه های کم عمق هم مورد استفاده قرار میگیرد. هارنس کوهنوردی به مراتب مجهزتر و گرانتر از کمربند ایمنی است.
هارنس فول بادی
در ادامه بحث هارنس چیست در این بخش به معرفی هارنس فول بادی می پردازیم. در ایمنی کار در ارتفاع به این نوع از هارنس ها سیستم جلوگیری از سقوط و یا هارنس موقعیت دهی نیز گفته می شود. هارنس ایمنی تمام بدن جهت استفاده افرادی که در موقعیت های بالا رفتن از دکل ها و مستقر شدن در قسمتی از سازه قرار می گیرند، کاربرد دارند. در واقع این هارنس های ایمنی جهت انجام فعالیت های گوناگون در کار در ارتفاع دارای کاربرد است.
هارنس کودکان
دل هایی از هارنس برای کودکان طراحی شد که والدین با استفاده از آن کودک را در آغوش میگیرند و در حفظ تعادل هنگام راه رفتن به کودک کمک می کنند. این هارنس های بچگانه دارای طرحهای شاد با رنگبندی های جذاب و زیبایی می باشند.
هارنس کودک در 2 حالت مختلف کودک را حمایت می کند. بعبارت بهتر 2 نوع هارنس کودک داریم . اولین نوع وسیله ایست که با کمک آن می توان به کودکان نوپا در امر یادگیری راه رفتن کمک کرد. بدینگونه که هارنس دور کتفهای کودک را می گیرد و از طریق یک بند رابط بوسیله والدین ، به سمت بالا کشیده می شود.
هنگام استفاده از این هارنس اگر به هر علتی کودک نتواند تعادل خود را حفظ کند به کمک و استفاده از این هارنس از سقوط کودک جلوگیری می شود. طبیعی است که این محصول وسیله ای بسیار کارآمد و موثری در شروع راه رفتن کودک است.
هارنس حیوانات خانگی
هارنس حیوانات خانگی یا قلاده هارنس، جهت کنترل و مهار حیوانات خانگی مانند سگ و گربه مورد استفاده قرار خواهد گرفت. قلاده های سنتی به گردن حیوان آسیب جدی وارد می کند و گاها باعث خفگی حیوانات شده است. هارنس حیوانات خانگی یا Pet Harness همانند قلاده های قدیمی و سنتی به دور گردن حیوان بسته نمی شود. بلکه این هارنس به دور کتف و سینه حیوان انداخته شده و از پشت توسط بند رابط از سمت فرد حیوان مهار می شود.
هارنس زنانه آخرین نوع هارنس در پست هارنس چیست و انواع هارنس
این نوع هارنس بر خلاف سایر انواع قبلی، صرفا کاربرد مد و فشن داشته و بیشتر از اینکه در جهت امنیت کاربر استفاده شود، برای زیبایی و ایجاد جلوه برای خانمها کاربرد دارد. این محصول از تسمه هایی (عمدتا چرمی) با طولها و عرضها مختلف ساخته می شود. در گذشته کاربرد نظامی داشته و بخشی از لباس نظامی محسوب می شد. اما طراحان مدرن کاربرد آنرا ارتقا داده و بصورت بخشی از پوشاک فشنی برای خانمها درآورده اند.
نکات ایمنی و کاربردی هنگام استفاده از هارنس تمام بدن در هنگام کار در ارتفاع
- دقت کنید که هارنس رابط مستقیم مابین اپراتور و سیستم حفاظت از سقوط است.
- همیشه قبل از شروع به کار از تمام قست های هارنس به دقت بازدید کنید.
- هارنس باید کامل و دقیق بر روی بدن بسته شده باشد.
- این وسیله هنگام بسته شدن بر روی بدن نباید دارای تاب و پیچ خوردگی باشد.
- هارنس ایمنی طوری بسته شود که بین جناغ سینه و کمربند حداقل به اندازه یک کف دست باز، فاصله وجود داشته باشد.
- در ناحیه بین دو ران کمربند خوب محکم شده باشد تا در هنگام سقوط کمترین آسیب ه این ناحیه وارد شود.
- همواره باید مراقب بود تا این وسیله ایمنی به رنگ، روزعن، گریس و … آغشته نشده باشد.
- در بالای سازه های فلزی این وسیله ایمنی را باید به محل محکم و قابل اطمینانی متصل کرده و ترجیحا از لایف لاین یا طناب نجات استفاده شود.
در ادامه بحث هارنس چیست و انواع هارنس یک نکته بسیار مهم و کاربردی برای شما بیان خواهیم نمود.
استفاده از کمربند ایمنی ممنوع می باشد زیرا در هنگام سقوط، ضربه شدیدی به کمر افراد وارد خواهد کرد که این ضربه می تواند باعث آسیب شدید و جدی در کمر و نخاع فرد شود. هارنس های تمام بدن چون از تمام بدن از چندین جهت حمایت می کنند، فشار وارده به بدن را در چند نقطه توزیع می کنند که این مورد در نهایت از شدت عوارض احتمالی می کاهد.
در پایان این بحث این انیمیشن ایمنی کار در ارتفاع را حتما ببینید.
مرکز اطلاعات ایمنی، بهداشت و محیط زیست
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
You’re actually a just right webmaster. The website loading
speed is incredible. It seems that you’re doing any unique trick.
In addition, the contents are masterpiece. you have done a fantastic job on this subject!
Similar here: bezpieczne zakupy and also here:
Najtańszy sklep
Hey! Do you know if they make any plugins to help with
Search Engine Optimization? I’m trying to get my website
to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
If you know of any please share. Thanks! I saw similar text here:
Link Building